Přejít k hlavnímu obsahu

Galerie u zubaře

Ve Stomatologickém centru Vodňany se spouští unikátní projekt – výstava uměleckých děl jihočeských umělců i nadšených amatérů s názvem „Galerie u zubaře“

Nově vystavěné Stomatologické centrum manželů Pelíškových propůjčuje prostory centra k výstavě uměleckých děl různých žánrů a směrů. Na zdech recepce se střetnou jak díla umělců s dlouholetou zkušeností, tak i začínajících nadšenců či amatérů, kteří se umění věnují jen ve svém volném čase.

K vidění zde bude například sbírka fotoobrazů ve stylu „Bizz-art“, což je dle slov autora M. Pixy „šokujícím a překvapivým spojením fotografie s výtvarným nápadem“. Tento úvodní soubor vystřídá výstava fotografií známého vodňanského fotografa K. Burdy, který se v oblasti fotografie pohybuje již od roku 1980, má za sebou účast v mnoha soutěžích a výstavách jak v České republice, tak i v zahraničí. Jeho výstava se ponese v duchu modern-art a abstrakce.

Následovat bude výstava obrazů Davida Jana Žáka, jihočeského básníka, spisovatele a novináře. David Jan Žák je členem umělecké skupiny Imbecilních realistů a stupidistů a byl jedním z hlavních protagonistů imbecilně realistického divadélka Karel, kde působil jako herec, zpěvák a dramatik. Své obrazy prezentoval na samostatných i kolektivních domácích a zahraničních výstavách.

V Galerii u zubaře uvidíte kromě profesionálních děl také sbírky amatérů. Kresby obyčejnou tužkou, pastelkami či obrazy malované akvarely představí MUDr. Pelíšková Regina, která se ve volném čase kromě kresby a malby věnuje také vyřezávání ovoce a zeleniny, decoupage či vyřezávání svíček.

Výstavy budou de-facto trvalé. Vystavovat své kousky zde bude moci každý umělec či amatér, který projeví o prezentaci svých děl v galerii zájem. Díla, která zde návštěvníci centra uvidí, si budou moci zároveň také zakoupit.

Manželé Pelíškovi doufají, že zážitek z umění a příjemné prostředí nového moderního zařízení přispějí k tomu, že návštěva zubního lékaře pro většinu lidí přestane být traumatizujícím zážitkem a stane se z ní běžná součást péče o zdraví.
Vodňany
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Alexandra Pelíšková
Telefon:+420 383 382 628
E-mail:stomatologickecentrum@seznam.cz
Webové stránky:http://stomatologicke-centrum.webnode.cz/news/galerie-u-zubare/

Adresa

Za Kapličkou 1312
Vodňany 389 01
Okres: Strakonice

Kategorie

Prostory › Galerie