Přejít k hlavnímu obsahu

Ondřej Mráz

Kovářství, zámečnictví a umělecké kovářství Mráz.
Zahájení dílny v bývalém prostoru kovářské dílny v roce 2005.
Naše umělecké kovářství Vám nabízí kované výrobky vysoké kvality.
Nabízíme zakázkovou výrobu bran, okenních, dveřních, dělících mríží (pevných i pohyblivých), kovaných plotů a zábradlí všech tipů a velikostí - (včetně jednoduchých svařovaných konstrukcí bez uměleckých nároku).

Dále výrobu krbového nářadí a krbových roštů, vývěsních štítů, hřbitovních děl + celou řadu bytových doplňků, jako např.: svícnů, lamp, stínidel, věšáků, deštníkových a květinových stojanů, rámů zrcadel, dveřních závěsů, klik a klepadel.

Naše kovárna se zaměřuje též na výrobu nábytku (stoly, židle, postele, police, též v kombinaci se dřevem, nebo sklem).

•Zhotovíme jakýkoli výrobek, podle Vašeho přání
•Zajistíme montáž u Vás doma

Díla čistě uměleckokovářská:
Jde o výrobky nejvyšší kvality, zhotovené čistě kovářskými, případně i dobovými, technologickými postupy - převážně pro historické či památkově chráněné objekty. Do této kapitoly můžeme zařadit i výrobu replik chladných zbraní, kterou se z objemového hlediska zabýváme spíše okrajově, ale na vysoké úrovni. Dále sem můžeme zařadit zhotovovaná umělecká díla prezentovaná v galeriích. Samostatnou kapitolou je restaurování a renovace kovových výrobků

Díla kovářská:
Zhotovena s využitím moderních technologií - kování v zápustkách, volné a zápustkové lisování, odlitky, svařování el. obloukem. I v této kategorii samozřejmě zachováváme vysoký standard provedení (např. sváry jsou zhotoveny na pohledově nepřístupných místech, či odretušovány. Pálená či řezaná místa na pohledově exponovaných místech zabroušena pod úhlem – imitují kovářské sekání, atd.)
Pozn.: zabýváme se především kusovou výrobou s přímou vazbou na odběratele (zákazníka), máme však v produkci několik prvků (např. výplňové tyče do zábradlí a plotů, zámkové desky, kliky,...) které jsme schopni vyrábět malosériově. Do této kategorie řadíme i výrobu dekorativních a užitkových bytových doplňků jako jsou svítidla, stoly a sedací nábytek, krbové soupravy.
Lenora
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Ondřej Mráz
Mobil:+420 607 136 941
Poznámka:Kovárna se nachazí pod čerpací stanicí v Horní Vltavici.

Adresa

Lenora 104
Lenora 384 42
Okres: Prachatice

Kategorie

Umělec › Výtvarné umění › umělecké řemeslo/užité umění