Přejít k hlavnímu obsahu

PETRKLÍČ - KŘESŤANSKÉ RODINNÉ CENTRUM

Na jaře roku 2009 se sešly v malé čajovně v Českých Budějovicích dvě ženy. Jedna z nich, maminka dvou dospělých dětí Hana Doskočilová pracovala jako administrativní pracovnice pro Kongregaci bratří Nejsvětější Svátosti – petrini, druhá žena, maminka tří malých dětí Eva Míčková byla na mateřské dovolené a dokončovala právě pedagogické studium na Teologické fakultě v Českých Budějovicích. Po dlouhém společném rozhovoru se rozhodly vytvořit místo, kde by se mohli scházet rodiče se svými dětmi, společně si pohrát, něco se naučit a vyměnit si zkušenosti. V domě petrinů byly volné místnosti, a tak kongregace rozhodla, že své prostory nově vznikajícímu centru poskytne a podpoří je v začátcích i finančně.

Nastal čas zakládání občanského sdružení, shánění potřebných informací, psaní stanov a posílání žádostí. Maminky, tatínkové a jejich přátelé již od léta svépomocí vyklízeli a malovali budoucí hernu a šatnu, přinášeli a opravovali starší nábytek, textilie, svítidla, koberec a hračky.

V neděli 25. října 2009 bylo centrum slavnostně otevřeno za hojné účasti rodičů, dětí, přátel, zástupců křesťanských církví z Českých Budějovic a reportérů tisku, rozhlasu a televize.
České Budějovice
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Cyril Tomáš Havel
Telefon:+420 386 359 625
E-mail:petrini@seznam.cz
Webové stránky:http://www.petrklic-krc.cz
Poznámka:h.doskoc@seznam.cz

Adresa

Žižkova 250/4
České Budějovice 370 01
Okres: České Budějovice

Kategorie

Pořadatel › Divadlo
Pořadatel › Hudba
Pořadatel › Výtvarné umění
Prostory › Divadlo
Prostory › Hudební prostor
Prostory › Kulturní dům