Přejít k hlavnímu obsahu

MALÁ LÁSENICKÁ GALERIE

V této skromné galerii se pořádají výstavy obrazů a v posledních letech i výstavy významných fotografů. Fotografické výstavy organizuje zdejší občan Otakar Gawlik, sám držitel několika domácích i zahraničních ocenění v oboru umělecké fotografie.
Lásenice
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Eva Jelínková
Telefon:+420 384 380 123
Mobil:+420 724 195 801
E-mail:urad@ou-lasenice.cz
Webové stránky:http://www.ou-lasenice.cz
Poznámka:Malebnost obce a jejího okolí přitahovala i řadu malířů (Antonína Chittussiho, Otakara Nejedlého, V.V.Nováka a jiné). Známý Chittussiho obraz Lásenický rybník je umístěn v Národní galerii v Praze. Z iniciativy akademického malíře Franty Volfa, který několik let v obci pracoval, byla založena Malá lásenická galerie. Na zakládání galerie se značnou měrou podílel i zdejší rodák František Fical, sedlák a amatérský malíř, který zanechal obci množství pozoruhodných výtvarných pohledů na obec a okolí. Malá lásenická galerie byla první venkovskou galerií v Čechách a honosí se i významnými díly, včetně malých kreseb Václava Špály, Františka Trampoty a dalších umělců.<br />
<br />
V Lásenici probíhají již 17 let letní výtvarné kursy pro zájemce. Studenti chápou absolutorium jako přípravu ke studiu na uměleckých školách.

Adresa

Lásenice 11
Lásenice 378 01
Okres: Jindřichův Hradec

Kategorie

Prostory › Galerie › malba
Prostory › Galerie › architektura