Přejít k hlavnímu obsahu

Petra Kameníková

České Budějovice
Životopis Malířka Petra Kameníková se narodila 2. 3. 1987 v Brně. Již při nástupu na ZŠ ve Šlapanicích u Brna navštěvovala i tamní výtvarné kurzy. Malovala však od ještě útlejšího mládí, kdy s sebou na každém kroku nosila skicář, do kterého kreslila všechno kolem sebe. Později chodila na konzultace k akademickému malíři Aleši Chalupovi, který se velkou měrou zasloužil o její pozdější úspěšné přijetí na brněnskou Střední školu uměleckých řemesel (dnes Střední škola umění a designu). Už v době těchto studií projevovala individuální pohled na umění, a proto se ne vždy setkávala ve své práci u profesorů s pochopením. Individualita však byla silnější a nakonec i díky ní se později dostala na Akademii výtvarných umění v Praze do ateliéru akademického malíře Jiřího Sopka, což byl tehdy pro ni zatím největší úspěch.
Nejčastějším motivem malby je krajina a přírodní živly, protože z nich získává nejvíce inspirace a barvy. Když se jí lidé ptají, proč maluje zrovna takto, odpovídá: "...tak to cítím a tak mě to baví".
Petra Kameníková mimo jiné hraje přes deset let na klavír a dva roky na příčnou flétnu. Vytvořila přes sto výtvarných děl a na dalších pracuje. Do budoucna je zcela jistě velmi nadějnou osobností uměleckých dějin.
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Petra Kameníková
Mobil:+420 732 435 428
E-mail:3petruska@centrum.cz

Adresa

České Budějovice
Okres: České Budějovice

Kategorie

Umělec › Výtvarné umění › malba