Přejít k hlavnímu obsahu

Jan Talich

narozen 1967, vystudoval Pražskou konzervatoř a poté absolvoval AMU ve třídě Václava Snítila. Již v té době pořádal vlastní recitály a hrál s orchestry po celé republice. Stipendium na další studium obdržel nejprve v USA u Shmuela Ashkenasiho a poté na anglické Guildhall School of Music u Yfraha Neamana.

V roce 1989 získal první cenu v Mezinárodní houslové soutěži Václava Humla v Záhřebu, čímž odstartoval svoji mezinárodní sólovou dráhu. Jako sólista vystoupil Jan Talich s orchestry po celé Evropě (Paříž, Birmingham, Londýn, Brusel) i v USA. Jeho diskografie zahrnuje několik CD s koncerty českých i světových autorů. Jan Talich hraje na housle A. Stradivarius z roku 1729. Pravidelně vyučuje na kurzech doma i v zahraničí – v Telči, Dijonu, Angers, Prades a na Conservatoire Supérieur v Paříži. V posledních letech se stále více věnuje dirigentské činnosti a je žádán jako hostující dirigent mnoha orchestry v České republice i v zahraničí.
V roce 1992 založil Talichův komorní orchestr, jehož je uměleckým ředitelem a dirigentem. Pod jeho vedením orchestr nahrál četné CD.
/zdroj: www.music-cb.cz/cz/filharmonie.aspx/
České Budějovice
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Jan Talich
E-mail:office@talich.com
Webové stránky:http://www.talich.com
Poznámka:manager Talichova komorního orchestru, o.p.s. - Světlana Jahodová, 00420 731 489 656, jahodova.s@gmail.com

Adresa

České Budějovice
Okres: České Budějovice