Přejít k hlavnímu obsahu

Mikroregion Venkov - Venkovská tržnice

Dobrovolný svazek měst a obcí – Mikroregion VENKOV

V roce 1999 se spojilo 22 obcí ze severovýchodního cípu bývalého okresu Tábor v Mikroregion VENKOV, který se v průběhu následujících čtyř let rozrostl o dalších osm obcí a přeměnil se v Dobrovolný svazek měst a obcí – Mikroregion Venkov. Hlavní myšlenkou vzniku mikroregionu byla vůle členů-obcí tohoto sdružení spojit se k přípravě a realizaci společných projektů v rámci Programu obnovy venkova, který zastřešuje Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. V rámci tohoto programu byl v roce 2000 zpracován Strategický plán rozvoje Mikroregionu Venkov.

Členské obce DSMO – Mikroregionu VENKOV jsou: Běleč, Borotín, Bradáčov, Dolní Hořice, Dolní Hrachovice, Hlasivo, Chotoviny, Jedlany, Jistebnice, Miličín, Mladá Vožice, Nadějkov, Nemyšl, Nová Ves u Mladé Vožice, Oldřichov, Pohnánec, Pohnání, Pojbuky, Ratibořské Hory, Rodná, Řemíčov, Slapsko, Smilovy Hory, Sudoměřice u Tábora, Šebířov, Těchobuz, Vilice, Vodice a Zadní Střítež.

V letech 1999 – 2003 byla v zájmovém území realizována Rozvojová strategie Mikroregionu VENKOV (2000). V uvedeném období bylo připraveno 14 společných projektů obcí mikroregionu, které byly připraveny podle požadavků dotačního titulu č. 6 a 7 Programu obnovy venkova. Převážná část obcí mikroregionu tak byla vybavena veřejnými internetovými stanicemi, byly realizovány projekty, směřující ke zlepšení informovanosti starostů prostřednictvím poradenské činnosti, byly realizovány projekty na zlepšení dopravní obslužnosti v mikroregionu i projekt společné údržby zeleně v bezprostřední blízkosti obecních komunikací a projekty vzniku tématických cyklotras a jejich marketingové podpory viz www.kolem.cz . V tomto pětiletém období získal mikroregion z dotačních titulů MMR 3.200.000,- Kč.
Tábor
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Petr Hienl
Mobil:+420 775 091 808

Adresa

Tábor
Okres: Tábor