Přejít k hlavnímu obsahu

Raeesah

Jmenuji se Kristýna Kvardová a jako umělecké jméno jsem si vybrala RAEESAH (raísa). V arabských přehledech je možné u tohoto jména najít významy 1/ princezna, dáma, 2/ ta, která vede.
Myslím,že oba významy jsou výstižné, vždyť taneční kostýmy vypadají jako z pohádky a v tanečních kurzech vedu dívky a ženy jako lektorka. Ale hlavním důvodem, proč jsem zvolila právě RAEESAH, je, že se tak jmenuje moje maminka, které si velice vážím. Od začátku jsem věděla, že budu vystupovat pod jejím jménem, a brala jsem jako znamení, když jsem ho objevila i v arabštině.
O tanec jsem se zajímala odmalička. Začínala jsem u moderní gymnastiky (kde jsem získala i základní baletní průpravu), 6 let jsem se věnovala společenskému tanci. Pak jsem zcela propadla kouzlu orientálního tance. Pravidelně se v něm vzdělávám od roku 2003, zajímám se o arabskou kulturu, zvyky, atd. Od počátku roku 2005 vedu taneční kurzy.
V tanci nikdy nemůžete říct, že už jste dokonalí a vše umíte. Proto stále pracuji na svém tanečním projevu a na získávání dalších zkušeností, které se snažím předávat i svým kurzistkám.
Sama pravidelně navštěvuji semináře nejrůznějších profesionálních tanečníků a tanečnic, českých i zahraničních. Výčet jejich jmen by byl dlouhý.Ale jedno jméno zde přece uvedu - SHEREEN. Této české tanečnice, často působící v zahraničí, si velmi vážím a je mi velikým vzorem.
Bechyně
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Kristýna Kvardová
Mobil:+420 721 503 325
E-mail:raeesah@seznam.cz
Webové stránky:http://www.raeesah.wz.cz

Adresa

Čechova 278
Bechyně 39165
Okres: Tábor

Kategorie

Um. skupina › Taneční
Umělec › Tanec