Přejít k hlavnímu obsahu

Petr Přibyl

PETR PŘIBYL patří mezi nejvýznamnější reprezentanty střední generace českých violistů. Narodil se r.1954 v Jindřichově Hradci. Je absolventem pražské konzervatoře (obor housle) a AMU v Praze (obor viola). V roce 1982 se stal laureátem mezinárodní violové soutěže v Bělehradě. Od té doby se věnuje pravidelné koncertní činnosti doma i v zahraničí, která trvá dodnes. Spolupracuje s předními komorními soubory (kvarteto Apollon, ...), orchestry (Virtuosi Pragenses, ...), pěvci (Jiří Sulženko, Zdena Kloubová, ...) a instrumentalisty (František Kůda-klavír, Ivana Pokorná-harfa, Alžběta Vlčková-violoncello, Zuzana Němečková a Jaroslav Tůma-varhany, ...). Od roku 2005 se datuje i spolupráce s houslistou Václavem Hudečkem.

Od roku 1990 působí Petr Přibyl jako koncertní mistr viol orchestru Národního divadla v Praze.

V roce 2000 byl hostem Mezinárodního hudebního festivalu v Českém Krumlově. Z uměleckých aktivit v zahraničí stojí za zmínku turné a koncerty ve Španělsku, Japonsku, Rakousku, Německu a Švédsku.

Tři roky se zabýval vlastní úpravou a studiem vzácných 12 FANTAZIÍ pro sólové housle G.Ph.Telemanna a jejich transkripcí pro violu. V létě roku 2009 proběhne již 5.ročník festivalu Magická viola Petra Přibyla v Jindřichově Hradci.

Ve volném čase se Petr Přibyl věnuje komponování rockové hudby a hře na klávesové nástroje. I zde spolupracuje s předními textaři (Pavel Šrut, Jaroslav Jakoubek, Jaroslav Vanča, Pavel Vrba) a interprety (Petr Novák, Václav Neckář, Petra Janů, Petr Janda a Olympic, Radim Hladík a Blue Effect). Píseň Nějak se vytrácíš má lásko z jeho autorského projektu Kulhaví poutníci se dlouhodobě držela na 1.místě hitparády Českého rozhlasu.
Jindřichův Hradec
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Petr Přibyl
Mobil:+420 720 310 846
E-mail:viola@petr-pribyl.eu
Webové stránky:http://www.petr-pribyl.eu

Adresa

Jindřichův Hradec
Okres: Jindřichův Hradec

Kategorie

Umělec › Hudba