Přejít k hlavnímu obsahu

Jiří Albrecht

Autor se narodil 19. 11. 1948 v Dačicích, je výtvarníkem a učitelem výtvarné výchovy na Gymnáziu v Dačicích. Zabývá se kresbou, malbou a grafikou, je velkým obdivovatelem železnice.
Jiří Albrecht vydal v roce 2004 knihu,ve které uspořádal výsledky svého několikaletého putování městy, městečky, obcemi a krajem jihozápadní Moravy. V úvodu uvádí, že se již v mládí zabýval kresbami, na kterých podchycoval zajímavosti, památky, krajinu kolem. V roce 2001 potom začal systematicky mapovat Dačicko, zhruba v rozsahu bývalého dačického okresu. Vznikaly kresby, ke kterým ale
autor přidával ještě zajímavé vyprávění, ať již z historie nebo od pamětníků. Kniha je dobrým průvodcem pro všechny, kteří chtějí poznávat své nejbližší okolí. Je rozdělena na dvě části. První obsahuje třicet osm příběhů a vlastně i tras na cesty po jednotlivých památkách, obcích. Druhá část obsahuje náměty na delší putování, autor vytváří jakési celky, prochází sousední vesnice, přidává k nim zajímavosti v okolí. Kniha má celkový rozsah 244 stran, obsahuje 113 kreseb Jiřího Albrechta.
Dačice
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Jiří Albrecht
E-mail:albrecht@gymn-dacice.cz
Webové stránky:http://www.albrecht-kniha.unas.cz

Adresa

Dačice
Okres: Jindřichův Hradec

Kategorie

Umělec › Výtvarné umění