Přejít k hlavnímu obsahu

Vladimíra Strnadlová

Pedagog ZUŠ Třeboň - Taneční obor

Své taneční zkušenosti v oblasti klasického baletu, současného tance (ale i stepu, lidových tanců, flamenca a country) získala jednak nepřetržitým působením v různých tanečních seskupeních a jednak studiem pro pedagogy na našich dvou nejvýznanějších školách. V současnosti se stále vzdělává v krátkodobých tanečních dílnách.

Největší příležitostí však pro ni byly týdení semináře s renomovanými tanečními pedagogy z Evropy a USA, pořádané v 90. letech minulého století Tanečním centrem Praha. Na nich poznala další taneční techniky, vzniklé ve dvacátém století, jejichž systém jí předávali dokonce přímí žáci tvůrců. Díky ostatním, mladším kolegům, mohla zahlédnout zlomek tanečního dění, které na ně navázalo a rychlým tempem nabíralo směr.

Pedagogické činnosti se věnuje od roku 1995. Ve výuce využívá prolínání klasiky s technikami současného tance a s propojením tvůrčího sebevyjádření fyzických a psychických prožitků dětí. Její snahou je u žáků vypěstovat kolektivní cítění, ale zároveň jim ponechat prostor jedinečnosti. Na základě vědomého prozkoumání pohybových možností je naučit správně a bezbolestně pracovat se svým tělem, citlivým nástrojem, který esteticky předává sdělení divákům do hlediště. V ZUŠ Třeboň učí od roku 2004 jako učitelka tanečního oboru. Již v prvním roce svého působení dosáhly žákyně pod jejím vedením celostátní ocenění ve scénickém tanci.

/zdroj:www.zustrebon.cz/
Třeboň
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Vladimíra Strnadlová
Telefon:+420 384 722 326
E-mail:strnadlova@zustrebon.cz
Webové stránky:http://www.zustrebon.cz

Adresa

Třeboň
Okres: Jindřichův Hradec

Kategorie

Umělec › Tanec