Přejít k hlavnímu obsahu

Divadelní centrum Český Krumlov o.s.

Podpora, organizace a propagace kulturní platformy Divadelní město Český Krumlov, posílení kulturně-historického potenciálu města s využitím místních uměleckých tradic /zejména divadelních/, historické architektury a regionální situovanosti v příhraničí České republiky, Německa a Rakouska. Setkávání divadelních umělců a další kulturní akce v celostátním a mezinárodním rozsahu. Organizování tvůrčích dílen, stáží, tvůrčích pobytů a exkursí pro divadelní odborníky a zájemce o divadlo a umění. Organizování divadelní činnosti, studijních a veřejných prezentací /slavnosti, divadelní akce seriálového a jednorázového typu a jiné divadelní akce přeshraničního typu/ společně s rakouskými partnery. Koncipování a provozování divadelního muzea, specifického galerijního provozu, organizování tématických divadelních expozic pro partnery z Rakouska. Činnost kurátorská a konzultační.

Cílem občanského sdružení Divadelní centrum Český Krumlov je v prvé řadě kulturní přeshraniční činnost v několika oblastech. Především divadelně prezentační, expoziční /zde jsou využívány mimořádné galerijní prostory kostela sv. Jošta na adrese Latrán č.6/, kulturně vzdělávací - sympozia, semináře, pořádání festivalů s mezinárodní účastí.

Občanské sdružení je pořadatelem mezinárodního přeshraničního festivalu Miraculum Český Krumlov. Prezentační programová škála vede od klasických představení (komorní opery, baletu a tance, marionetového divadla ad.) až k improvizovaným formám například commedie dell´arte, pouličního a karnevalového divadla, klauniád a moderní pantomimy, projektům site-specific apod.
zdroj:www.ac-cc.net
Český Krumlov
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Petr Vodička
Mobil:+420 602 234 344
E-mail:theatre.centre@mozart.cz

Adresa

Latrán 6
Český Krumlov 381 01
Okres: Český Krumlov

Kategorie

Pořadatel › Divadlo