Přejít k hlavnímu obsahu

Bratři z růže

Historie českokrumlovských šermířů sahá do 80. let minulého století. V těch dobách tu byla parta lidí, kteří se s podomácku vyrobenými meči snažili zachovat tradici rytířství a mužného boje. V roce 1986 si skupina mladíků z Českého Krumlova začala říkat Rytíři krumlovské růže. To lze pravděpodobně považovat za oficiální zrod šermířské skupiny, která po mnoha obměnách pod názvem Bratři z růže působí dodnes.

Během těchto let jsme se svým programem vystupovali nejen v Čechách, ale i v zahraničí. Např. ve Slovinsku, v Rakousku či Německu.

Setkali se s námi i mnozí návštěvníci Českého Krumlova, kde jim svými výkony zpestřujeme prohlídky historického centra města, svatby, narozeniny či dobové hostiny.

Členové souboru též účinkovali v úspěšné inscenaci Činohry Jihočeského divadla „Tři mušketýři“ na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově.

Skupina je nerozlučně spjata s českokrumlovskými Slavnostmi pětilisté růže, kde se snad žádný ročník neobešel bez naší účasti. Českokrumlovské slavnosti jsou bezesporu největší a nejprestižnější akcí, na které se podílíme, nikoli však jedinou.

V minulosti jste nás, mimo jiné, mohli vidět na slavnostech v Holašovicích, Strakonicích, Písku, Třeboni, Vysokém Mýtě, Landštejně, Karlštejně či jiných městech.

V případě zájmu zajišťujeme účast žonglérů, fakírů, tanečních, hudebních a divadelních souborů.

/zdroj:www.bratri.cz/
Český Krumlov
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Roman Zaiml
Mobil:+420 777 639 833
E-mail:gapa.ckrumlov@seznam.cz
Webové stránky:http://www.bratri.cz

Adresa

Český Krumlov
Okres: Český Krumlov

Kategorie

Um. skupina › Divadelní