Přejít k hlavnímu obsahu

Suffer

České Budějovice
Životopis SUFFER vznikají v roce 1997, přerodem z kapely Wrong Joke, ve které působili všichni tři zakládající (a stávající) členové SUFFER ; Míra (guitar, vox), Roman (guitar, back vox) a Honza (drums). Od začátku měli kluci jasno; chtějí hrát hudbu, kterou sami poslouchají a mají rádi. Již od té doby je v jejich tvorbě znát vliv US melo hc/punkových kapel 90.let převážně (ale nejen) z hudebních stájí Fat Wreck a Revelation.

Svůj debutový počin - 8 písňové CD-R: Shut Up And Suffer; (Samuel Recs. 001) vydávají SUFFER v roce 1998. Kapela i nahrávka se těší příznivým kritikám a tak koncem roku 1999 přichází na řadu nahrání dalšího alba. Tím je dnes již legendární CD: When The Whales Die; (Samuel Recs. 004), které vychází na jaře roku 2000. Následným neúnavným koncertováním se dostávají SUFFER do povědomí širšího publika, upevňují si svou pozici na CZ hc/punkrockové scéně a pracují na novém materiálu. Během následujících měsíců nahrávají 5 skladeb, které však nikdy nespatří světlo světa jako celek, 3 jsou použity na různé kompilace, 2 upadají v zapomnění.

V zimě 2000 přichází do kapely Vikk a obsazuje doposud začarovaný post baskytaristy. Kruh se uzavírá a SUFFER se na podzim roku 2001 odebírají do studia aby nahráli materiál na novou desku. Během týdne vzniká ve studiu Exponent (renomované studio ve slovenském městečku Hlohovec) 13 skladeb a jeden cover song. Materiál vychází o pár měsíců později pod názvem CD: 4 Happy Guys And Beautiful Girls; (Samuel Recs. 006). Nová deska s novým nábojem a zvukem jasněji naznačuje, kam se bude kapela hudebně ubírat. SUFFER opět brázdí ČR křížem krážem, vydávají se na koncerty do sousedních států, v mezičase nahrávají další 3 skladby; dvě exkluzivně pro kompilaci: SK8 At All Hazzards! Vol. I.; z produkce CZ sk8-punk firmy FINAL a jeden cover song od CZ hardcore legendy Kritická Situace pro plánovanou tribute kompilaci, která však dodnes (r. 2007) nevyšla.
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Honza Vávra
Mobil:+420 604 777 584
E-mail:info@suffer.cz
Webové stránky:http://www.suffer.cz
Facebook:www.myspace.com/suffercz
Youtube:www.bandzone.cz/suffer

Adresa

České Budějovice 370 01
Okres: České Budějovice

Kategorie

Um. skupina › Hudební › pop
Um. skupina › Hudební › punk
Um. skupina › Hudební › rock
Um. skupina › Hudební › akustická hudba