Přejít k hlavnímu obsahu

Klikovská keramika

Hlavním cílem sdružení je zachování tradiční výroby keramiky v původní keramické dílně z roku 1913 při použití tradičního materiálu klikovské lokality, zachování dílny samotné a vytvoření muzea keramiky jihočeského příhraničí. Sdružení usiluje o udržení bývalé manufaktury v Klikově č.p. 27 v provozuschopném stavu včetně původní Kasselské pece a o její zpřístupnění veřejnosti .Hlavním cílem sdružení je zachování tradiční výroby keramiky v původní keramické dílně z roku 1913 při použití tradičního materiálu klikovské lokality, zachování dílny samotné a vytvoření muzea keramiky jihočeského příhraničí. Sdružení usiluje o udržení bývalé manufaktury v Klikově č.p. 27 v provozuschopném stavu včetně původní Kasselské pece a o její zpřístupnění veřejnosti .Hlavním cílem sdružení je zachování tradiční výroby keramiky v původní keramické dílně z roku 1913 při použití tradičního materiálu klikovské lokality, zachování dílny samotné a vytvoření muzea keramiky jihočeského příhraničí. Sdružení usiluje o udržení bývalé manufaktury v Klikově č.p. 27 v provozuschopném stavu včetně původní Kasselské pece a o její zpřístupnění veřejnosti .
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Martin Hadrava
Telefon:+420 389 771 227
Mobil:+420 607 650 867
E-mail:martin@hadrava.net
Webové stránky:http://www.hadrava.net
Poznámka:V roce 2001 jsem se odhodlal a pronajal si starou keramickou manufakturu v jihočeském Klikově. V té době jsem měl za sebou tři roky vlastní tvorby v keramické dílně v Praze-Libni a velkou touhu pálit keramiku ohněm. Chtěl jsem si také vyzkoušet práci ve velké dílně a především Klikov se svojí hrnčířskou minulostí mi doslova učaroval. S přáteli jsme založili občanské sdružení na jehož stránkách se dozvíte víc o historii hrnčířství na klikovsku, vypalování keramiky i o akcích, které každoročně pořádáme.<br />
<br />
Sousloví „Klikovská keramika“ jsem zvolil pro ochrannou známku, kterou od roku 2004 používám. Značku kk můžete najít otištěnou malým sádrovým razítkem na zahradní keramice pocházející z mojí dílny.

Adresa

Klikov 27
378 06
Okres:

Kategorie

Umělec › Výtvarné umění › umělecké řemeslo/užité umění
Prostory › Galerie › architektura
Prostory › Galerie › umělecké řemeslo