Přejít k hlavnímu obsahu

KAMFO Blatná

Zájemci o fotografování z Blatné a okolí si založili fotokroužek již v roce 1956. Tehdy byl organizován při bývalém městském kulturním středisku. Po zániku tehdejšího zřizovatele vznikl v roce 1991 registrovaný samostatný spolek fungující jako občanské sdružení zájemců o výtvarnou fotografii. Počet členů v minulosti byl velmi různý. V posledních letech má spolek celkem 13 různě aktivních členů. Činnost fotoklubu řídí pětičlenný výbor. Fotoklub se schází 2x do měsíce v klubovně ve Spálené ulici.

Mezi hlavní činnosti fotoklubu patří organizace celostátní fotografické soutěže pro fotokluby v ČR: mapový okruh – Blatenská růže. Tato soutěž v posledních letech patří k jedné z nejkvalitnějších v ČR.

Další společnou činností je pořádání klubových výstav, setkání zástupců fotoklubů a fotografické semináře. Každoročně fotoklub uspořádá minimálně jednu výstavu v Blatné. Jednotliví členové fotoklubu své práce pravidelně vystavují v internátě STS. V minulosti fotoklub vystavoval v Ústí nad Labem, Praze, Sokolově, Hejnicích, Českých Budějovicích a Pardubicích. V zahraničí členové fotoklubu vystavovali své fotografie 2x v Austrálii, v Rusku, Rakousku a 3x ve Francii.

V roce 1997 byla navázána spolupráce s francouzským fotoklubem ze Sargé les Le Mans. Ta spočívá především ve výměně výstav fotografií obou fotoklubů.

/zdroj:www.kamfo.cz/
Blatná
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Kamila Berndorffová
E-mail:kamilaberndorff@tiscali.cz
Webové stránky:http://www.kamfo.cz

Adresa

Šilhova 1023
Blatná 388 01
Okres: Strakonice

Kategorie

Um. skupina › Výtvarná