Přejít k hlavnímu obsahu

Marek Dias

Marek Dias se věnuje převážně keramické tvorbě. Jeho interiérové i exteriérové plastiky bylo možné vidět na mnoha skupinových i samostatných výstavách. Rád používá k výpalu užitkové i dekorativní keramiky palivové pece s otevřeným plamenem, kdy se oheň a poletující popel podílí na tvorbě díla.

Své zkušenosti s keramickým materiálem zúročuje jako pedagog na Uměleckoprůmyslové škole Svaté Anežky České v Českém Krumlově a jako lektor mnoha výtvarných kurzů.

Marek Dias je také vášnivý cestovatel a fotograf. Na mnoha zahraničních cestách vznikl rozsáhlý fotografický soubor. Fotografii Marek Dias nevnímá jako prostředek uměleckého vyjádření, ale je pro něj záznamem subjektivních vzpomínek. Každá z jeho fotografií je navíc získána za cenu mnohadenních pochodů v převážně horském terénu a mnoha hodinového čekání na příznivé světlo.

Na svém statku v Besednici buduje centrum, které je otevřené profesionálům i těm, pro které je keramika jen koníček. Účastníci kurzů zde mohou experimentovat s různými technologiemi. Jsou tu pece na raku, zakuřovanou keramiku, vytápěné dřevem i plynem. Marek Dias zde postupně vybavuje ateliéry pro práci s různými materiály od dřeva přes kov, papír až po sklo.
Český Krumlov
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

Telefon:Marek Dias
Mobil:+420 603 340 601
E-mail:atelier.dias@atlas.cz
Webové stránky:http://www.atelier-dias.com
Poznámka:Keramik, SUPŠ sv. Anežky České.<br />
adresa: Besednice 165 - je samota 500 m za hranicí obce směrem na Trhové Sviny

Adresa

Besednice 165
Český Krumlov 381 01
Okres: Český Krumlov

Kategorie

Umělec › Výtvarné umění › umělecké řemeslo/užité umění