Přejít k hlavnímu obsahu

Arte della Tlampač

Arte della Tlampač je nezávislá tvůrčí skupina původem z Českých Budějovic, jejíž hlavní výsadou jest zabývati se divadlem, filmem a v některých kratochvílích též literaturou. Veškerá tvorba vzešlá z Arte se může pochlubit výsadou, že je plně autorskou. Ať už jde o divadelní prkna, kde členové skupiny pravidelně předvádějí své celovečerní hry i kratší scénky, nebo o film, vždy se jedná o dílo vzniklé z mozků Tlampače.

Skupinu v současnosti tvoří 9 stálých členů (z nichž osm je zakládajících) a celá řada spolupracovníků. Ono osmičlenné jádro Tlampače má tu čest být ryze mužským a zformovalo se v jedné třídě během studia na Gymnáziu v České ulici v Českých Budějovicích (před mnoha a mnoha lety).

Společným jmenovatelem všech počinů Arte della Tlampač je specifický humor, který i přes četné snahy z dob minulých není možné popsat slovy. Vždy se však jedná o absurdní komické situace, které i přes očividnou nereálnost mají blízký vztah k dnešní době. Skupina také zásadně protestuje proti rasové diskriminaci hrochů.
České Budějovice
Životopis
Fotografie

Informace o subjektu

Kontaktní informace

E-mail:arte.della.tlampac@gmail.com
Poznámka:ADAM BALAŽOVIČ<br />
JAN CHRÁŠŤANSKÝ<br />
MARTIN KINDL<br />
JAROSLAV KORČÁK<br />
MIROSLAV KOTLAS<br />
TOMÁŠ PLHOŇ<br />
MIROSLAV ŠEDIVÝ<br />
TOMÁŠ ZETEK<br />
JAN ADÁMEK

Adresa

České Budějovice
Okres: České Budějovice

Kategorie

Um. skupina › Divadelní
Um. skupina › Filmová